Az újraindítás célja, hogy a meglévő Liszt Ferenc hangversenybérlet mellett a soproni közönség számára könnyedebb koncertsorozatot is kínáljanak, népszerűsítve a klasszikus zenét. Az idei koncertsorozat Carl Orff Carmina Burana című művével kezdődik június 13-án. A Győri Filharmonikus Zenekart, valamint Kriszta Kinga, Horváth István és Szegedi Csaba operaénekeseket Oberfrank Péter vezényli. Az oratórikus műben közreműködik a Budapesti Lantos Kórus, a Győri Liszt Ferenc Kórus, a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Kórus, valamint a Sonitus Scarbantiae Nőikar.

Augusztus 1-jén A tribute to John Williams címmel filmzenei koncertet ad a zenekar, amelyben olyan filmekből csendülnek fel népszerű dallamok, mint a Csillagok háborúja, a Hook, a Schindler listája, a Mesterséges értelem, a Jurassic Park, a Superman, A cápa, Egy gésa emlékiratai, a Harry Potter, az E.T., valamint az Indiana Jones. A Győri Filharmonikus Zenekart Alex Johansson vezényli.

A bérlet záró programjának szólistája Bogányi Gergely lesz, aki Liszt Ferenc I. (Esz-dúr) zongoraversenyét adja elő szeptember 5-én. A zenekart Berkes Kálmán művészeti vezető dirigálja. A Bogányi című program Wagner A bolygó hollandi című operájának nyitányával indul, majd a második félidőben csendül fel Dvorák mesterműve, Az új világból című szimfónia.

A társulat a zenei élmények mellett borkóstolóval is készül.