A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által támogatott beruházás célja, hogy segítsék a családokat a városban és vonzáskörzetében, valamint a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése révén javuljon a foglalkoztatottság. A bölcsőde kialakítása hosszú távon hozzájárul a gyermekvállalás ösztönzéséhez is.
 
Mészáros-Grünceisz Zsuzsanna, a megyei önkormányzat kommunikációs referense elmondta, hogy a férőhelybővítésre a növekvő születésszám miatt van szükség. A jelenlegi bölcsőde már most maximális kapacitással működik.
 
Az intézményben nemcsak Pannonhalmáról fogadják a gyermekeket, hanem Győrságról, Nyalkáról, Pázmándfaluról, Ravazdról, Sikátorból és Tarjánpusztáról is.
 
Az új bölcsőde 2022. március végéig készül el a Petőfi Sándor utcában, az épület energiatakarékos és akadálymentes lesz. A tervek szerint három csoportszobát alakítanak itt ki, ezekben 36 gyermeket tudnak gondozni.
 
A működéshez szükséges eszközök beszerzése mellett a gyermekszobákhoz fedett, illetve mobil árnyékolással fedhető teraszokat alakítanak ki, ahonnan a játszókertet közvetlenül lehet megközelíteni.
 
Az óvodában működő főzőkonyha kapacitása lehetővé teszi a bölcsődében gondozott gyermekek ellátását is, ezért az új épületben csak egy melegítőkonyhát hoznak létre.