Emlékeztetnek, hogy a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő átállás március és augusztus között tíz ütemben zajlik. Az átállás többlépcsős műszaki folyamat, ennek első lépése a DVB-T2 technológiára történő átállás, majd később ezt követi a HEVC kódolásra történő átállás.
 
Június 3-án a MinDig TV Extra ügyfeleknél DVB-T2 átállás lesz, egyes körzetekben frekvenciacserével. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükséges a dekóderek újrahangolása.
 
A közleményben felhívták a figyelmet: a zökkenőmentes átállás érdekében fontos, hogy az előfizetők már most beüzemeljék a postán kapott új DVB-T2 szabványú dekódert, mert a MinDig TV Extra adása a későbbiekben már csak az új eszközzel lesz elérhető.
 
A folyamatos vétel érdekében az új vevőkészülékeket a szolgáltató biztosítja a már meglévő előfizetői részére. A MinDig TV Extra ügyfelek részére az átállás ütemezésének megfelelően már megkezdődött az új (DVB-T2/HEVC szabványú) dekóderek postázása. A postai átvételt követően a kiküldött tájékoztató alapján szükséges az új készülékek beüzemelése, amelyek az Antenna Hungária Zrt. tulajdonát képezik.
 
A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás, az üzemszünetet követően szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása - közölte az Antenna Hungária.