Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a városháza udvarán tartott tájékoztatón felidézte, hogy 1993-tól, az Audi győri megjelenésétől kezdve "elképesztő sikerszéria" jellemzi a győri gazdaságfejlesztést, és miután Debrecen a térség új járműipari centruma kíván lenni, érdemes a győri tapasztatokat is felhasználni.
 
Hozzátette: szerinte Győr előbbre tart a járműiparhoz kapcsolódó oktatásban, s mivel Debrecenben egyre több a járműiparhoz köthető beruházás, érdemes "élő kapcsolatot" kialakítani a szakképző intézmények között.
 
Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere Magyarország két meghatározó városának nevezte Győrt és Debrecent, és - mint mondta - bár egymástól távol, az "ország két sarkában" vannak, érdemes egymás sikereiből, de akár kudarcaiból is tanulni.
 
Megítélése szerint Győrben talán erősebb a gazdaság, az ipar, az autóipar és a felsőoktatás kapcsolata, de Debrecen - ahol az egyetemi képzésnek nagyobb hagyományai vannak - is jó úton jár, egymás tapasztalataira építve ezen a területen erősíthető az együttműködés a két megyeszékhely között.
 
Dézsi Csaba András jelezte: szeretnék megújítani a győri tömegközlekedést, amiben számítanak a komoly hagyományokkal rendelkező Debrecenre.
 
A győri polgármester szerint a két megyeszékhely együttműködése minta lehet az ország nagyvárosai számára a jól működő helyi megoldások megismerése, hasznosítása terén.