A közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának állománya, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőreivel együttműködve célirányos ellenőrzést tartott 2020. augusztus 11-én, az M1-es autópálya és az M15-ös autóút teljes Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán.

A fokozott ellenőrzés elsősorban a vontatási és terhelési szabályok betartatására, valamint a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására irányult.

Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök öt tehergépjármű-vezetővel szemben állapítottak meg jogsértést. Közülük két esetben szabálytalanul előző, két esetben túlsúlyos vontatást végző teherautó sofőrrel szemben szabtak ki - összesen 160.000 forint - helyszíni bírságot az intézkedők.

Szabálysértési eljárás azonnali lefolytatása céljából egy gépkocsivezetőt előállítottak a rendőrségre az egyenruhások. A román honosságú tehergépjármű az M1-es autópálya 148. kilométerszelvényében szabálytalan előzést hajtott végre 2020. augusztus 11-én 9 óra 15 perckor. A járőrök a szabálysértő járművet kivezették a közeli Hanság pihenőbe, ahol megvizsgálták a teherautó műszaki állapotát is. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a jármű további közlekedése közvetlen balesetveszéllyel járna, ugyanis a jobb hátsó féltengelyen lévő gumiabroncs profilmélysége a futófelület teljes kerületén nem éri el a jogszabályban meghatározott 3 milliméter értéket, az abroncs több helyen erősen repedezett. A rendőrök a forgalmi engedélyt a helyszínen elvették.